Vaccination af katte

Er det nødvendigt at vaccinere min kat?

De fleste katteejere ønsker det bedste for deres kat, og det indebærer selvfølgelig, at den er sund og rask. Mange af de sygdomme, katte rammes af, kan forebygges, men kun hvis katten bliver ordentligt vaccineret. Hos Hjørnegårdens Dyreklinik vaccinerer vi hver dag masser af katte, så kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan du bedst beskytter din lille ven.

Hvordan foregår vaccinationen af min kat?

En vaccination, lige meget om det er af mennesker, hunde eller katte, går ud på at udsætte kroppen for en mild udgave af den virus man vaccinerer imod, da immunforsvaret på den måde kan lære at genkende virussen og bekæmpe den, hvis den en dag skulle møde den i den “ægte” udgave. Når vi foretager vaccination af katte hos Hjørnegårdens Dyreklinik, indleder vi altid med et sundhedstjek. Da man udsætter kroppen for en vira, bør man nemlig aldrig vaccinere katte, der ikke er 100% raske. Vaccinen sprøjtes skånsomt ind under huden i nakken, hvor katten stort set ingen føling har. Der er altså ingen smerte forbundet med vaccinationer.      

Hvad vaccineres der imod?

Der kan være flere forskellige faktorer at tage hensyn til, fx hvor i landet du bor, og hvilke sygdomme, der er i udbrud, men som hovedregel vaccinerer man katte med en kernevaccine mod kattesyge (parvovirus) og katteinfluenza (herpes- og calicivirus) og i nogle tilfælde også chlamydia og smitsom leukæmi. 

Chlamydia, som er en luftvejssygdom hos katte, er en sygdom vi ofte ser blandt katte på Amager, så er det en af de tillægsvacciner, som vi prioriterer at give udover “kernevaccinen”. 

Leukæmi er gudskelov en sjælden sygdom i vores område, men hvis man rejser med sin kat, så kan der være fordele ved også at dække katten ind mod denne sygdom. 

Vi står selvfølgelig altid klar til at rådgive jer om, hvad der er den bedste plan for jeres kat ud fra internationale guidelines for at sikre, at man bruger vaccinerne mest hensigtsmæssigt og dermed hindrer både over- og undervaccination. 

Er der andet jeg skal være opmærksom på?

Katten skal vaccineres for første gang, når den er omkring 12 uger gammel, da den herefter ikke længere modtager de beskyttende antistoffer fra moderens mælk. Hvor ofte katten skal vaccineres i sit voksenliv, afhænger af dens leveforhold. Som katteejer skal man være opmærksom på, at katte der ofte tilbringer tid i internater/pensionater, deltager i udstillinger eller opholder sig andre steder med eventuelle ikke-vaccinerede katte, skal vaccineres oftere end normalt. Derudover skal du altid tjekke, at katten har fået de nødvendige vaccinationer, inden du tager den med på ferie til udlandet.

Bestil tid til vaccination af din kat i dag

Skal din kat vaccineres for første gang, eller er det ved at være tid til en revaccination, så kontakt Hjørnegårdens Dyreklinik for at bestille en tid.

Sidebar

AKTUELT

Se alle
Fransk hjerteorm og Rævens lungeorm
Oktober-tilbud: ​Baermann (test for hjerte- og lungeorm) kun 425,00 kr. - normalpris 539 kr. Få undersøgt din hunds helbred Fransk hjerteorm (angiolus strongulus vasorum) og...
Kastration af hund og kat
Kastration af hanhunden kræver ikke adgang til bughulen. Når hunden er i narkose, lægges et lille snit ved siden af penis, hvor igennem begge testikler...
Allergi hos kæledyr
Hvis dit kæledyr døjer med kløe, tilbagevendende øreproblemer, røde poter og måske dårlig mave, så er der en risiko for at dit dyr lider af...
Varmen kan være livsfarlig!
De fleste mennesker nyder sommeren med dens mange soltimer, selvom der er dage, hvor temperaturen næsten bliver for høj. Heldigvis kan vi mennesker regulere vores...