Fugle som kæledyr

Fugle er sjove, bemærkelsesværdige og interessante, og du er måske også imponeret af de mange flotte og farvestrålende fugle i alle størrelser?

Nedenfor læser du mere om tamfugle og fuglepleje, og du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os på telefon 88 775 775 eller via vores kontaktformular.

Vælg den rette fugl til dig

Særligt papegøjer – lige fra undulater til araer – og stære egner sig gevaldigt til tamfugle. De kan blive meget tillidsfulde, og med en god portion tålmodighed kan de tilmed lære at snakke, og måske endda at udføre enkelte, små trick.

Ikke alle fugle egner sig til tamfugle, men fuglehold kan stadig være forbundet med stor glæde, uanset om du har et par stykker i et bur indenfor eller en hel flok i volier i haven.

Inden du anskaffer dig en fugl

Husk at sætte dig godt ind i kravene til fugleburets størrelse, indretning og placering samt korrekt fodring, inden du anskaffer dig den fugl, du ønsker dig.

Gør også op med dig selv, hvor meget tid og opmærksomhed du kan tilbyde – det er nemlig ikke uden grund, at vi bruger udtrykket “selskabspapegøje”.

Særligt papegøjer, som er en af de mest populære fugle at holde, har behov for meget selskab og stimulering.

I naturen lever papegøjer i flok eller par hele livet, og de egner sig ikke til at være enlige. Derfor bør du spørge dig selv, om du kan udfylde den plads? Hvis ikke du har den fornødne tid, bør du overveje at anskaffe dig et par i stedet, så de kan holde hinanden med selskab.

Papegøjer har desuden stor glæde af aktivering i form af udfordrende legetøj, og vi hjælper dig gerne med vejledning i, hvad din papegøje vil elske at aktivere sig med.

Med den rette pasning og pleje kan du altså have stor glæde af dit fuglehold i mange år frem.

Kontakt

AKTUELT

Se alle
Ferie med dyr
Som dyreejer er der hver dag mange ting, man skal tænke på, og det er ikke anderledes om sommeren, når ferien skal holdes. At holde...
Flåter
Bliver i daglig tale ofte kaldt for ”tæger”, hvilket dog ikke er en korrekt betegnelse, da en tæge ikke suger blod fra dyr eller mennesker....
Lopper
Lopper Både hunde og katte angribes af lopper. Lopper er ikke sæsonbetinget og kan derfor blive en plage lige såvel i vinterperioden som om sommeren....
Narkose – hund og kat
Mange operationer foregår under fuld narkose Ved fuld narkose skal dyret faste de sidste 12 timer optil operationen, men skal selvfølgelig stadig have adgang til...