Reptiler & exotics

Reptiler og exotics giver dig mulighed for et kig ind i en fantastisk, fascinerende og farverig verden, og for mange er det en hel livsstil at holde de specielle dyr.
Nedenfor læser du mere om reptiler og exotics, og du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til Hjørnegårdens Dyreklinik på telefon 88 775 775 eller skrive til os via vores kontaktformular med din henvendelse.

Forskellen på reptiler og exotics

Reptiler er krybdyr. Skildpadder, skægagamer og slanger er eksempler på nogle af de reptiler, som oftest holdes som hobbydyr.

Eksotiske kæledyr dækker over alt fra halvaber og pindsvin til edderkopper og frøer.

Fælles for dem alle er, at de er anderledes, fascinerende og spændende – dog er de oftest ikke egentlige kæledyr som hunde, katte og gnavere, men nærmere dyr, man holder af interesse.

Overvejelser inden du anskaffer dig et krybdyr eller et eksotisk kæledyr

Inden du anskaffer dig et af de fascinerende dyr, bør du undersøge hvilke krav, dyret stiller til indretning af bur/terrarium f.eks. størrelse af bur, varme-, fugt- og lysforhold og generel daglig pleje som fodring og rengøring.

Det kan være en bekostelig affære, at indrette et terrarium efter alle kunstens regler, så husk også at tænke på økonomien. Hold af disse dyr koster desuden lidt ekstra i hverdagen – både på elregningen og i foder.

Der har desværre været en tendens til, at der går mode i hold af disse dyr, men ikke alle arter er lige nemme at gå til rent pasningsmæssigt, så sæt dig grundigt ind i, hvad det er for et dyr, du har forelsket dig i.

Lær Hjørnegårdens Dyreklinik bedre at kende

Du er altid velkommen til at besøge vores dyrlægeklinik på skottegården 2, hvor du bliver mødt af kompetente og empatiske dyrlæger.

Vil du lære os lidt bedre at kende, læser du mere om os her
Kontakt

AKTUELT

Se alle
Pas på de giftige alger
Hver sommer/sensommer ses der blågrønalger i havene omkring Danmark og i de danske søer. Opblomstringen af de farlige alger i havvand forekommer især i juli...
Vær opmærksom på kornaks
Nyd sommeren I naturen, men vær opmærksom på kornaks M.M. Naturen er den skønneste legeplads for både dyr og mennesker - ikke mindst om sommeren....
Mave/tarmkanalens orm
Bændelorme og rundorme er hyppige parasitter hos både hund og kat. De voksne orm lever i hunden og kattens tarm. Disse indvoldsorm giver sjældent anledning...
Allergi hos kæledyr
Hvis dit kæledyr døjer med kløe, tilbagevendende øreproblemer, røde poter og måske dårlig mave, så er der en risiko for at dit dyr lider af...