Reptiler & exotics

Reptiler og exotics giver dig mulighed for et kig ind i en fantastisk, fascinerende og farverig verden, og for mange er det en hel livsstil at holde de specielle dyr.
Nedenfor læser du mere om reptiler og exotics, og du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til Hjørnegårdens Dyreklinik på telefon 88 775 775 eller skrive til os via vores kontaktformular med din henvendelse.

Forskellen på reptiler og exotics

Reptiler er krybdyr. Skildpadder, skægagamer og slanger er eksempler på nogle af de reptiler, som oftest holdes som hobbydyr.

Eksotiske kæledyr dækker over alt fra halvaber og pindsvin til edderkopper og frøer.

Fælles for dem alle er, at de er anderledes, fascinerende og spændende – dog er de oftest ikke egentlige kæledyr som hunde, katte og gnavere, men nærmere dyr, man holder af interesse.

Overvejelser inden du anskaffer dig et krybdyr eller et eksotisk kæledyr

Inden du anskaffer dig et af de fascinerende dyr, bør du undersøge hvilke krav, dyret stiller til indretning af bur/terrarium f.eks. størrelse af bur, varme-, fugt- og lysforhold og generel daglig pleje som fodring og rengøring.

Det kan være en bekostelig affære, at indrette et terrarium efter alle kunstens regler, så husk også at tænke på økonomien. Hold af disse dyr koster desuden lidt ekstra i hverdagen – både på elregningen og i foder.

Der har desværre været en tendens til, at der går mode i hold af disse dyr, men ikke alle arter er lige nemme at gå til rent pasningsmæssigt, så sæt dig grundigt ind i, hvad det er for et dyr, du har forelsket dig i.

Lær Hjørnegårdens Dyreklinik bedre at kende

Du er altid velkommen til at besøge vores dyrlægeklinik på skottegården 2, hvor du bliver mødt af kompetente og empatiske dyrlæger.

Vil du lære os lidt bedre at kende, læser du mere om os her
Sidebar

AKTUELT

Se alle
Fransk hjerteorm og Rævens lungeorm
Oktober-tilbud: ​Baermann (test for hjerte- og lungeorm) kun 425,00 kr. - normalpris 539 kr. Få undersøgt din hunds helbred Fransk hjerteorm (angiolus strongulus vasorum) og...
Kastration af hund og kat
Kastration af hanhunden kræver ikke adgang til bughulen. Når hunden er i narkose, lægges et lille snit ved siden af penis, hvor igennem begge testikler...
Allergi hos kæledyr
Hvis dit kæledyr døjer med kløe, tilbagevendende øreproblemer, røde poter og måske dårlig mave, så er der en risiko for at dit dyr lider af...
Varmen kan være livsfarlig!
De fleste mennesker nyder sommeren med dens mange soltimer, selvom der er dage, hvor temperaturen næsten bliver for høj. Heldigvis kan vi mennesker regulere vores...