Dyrlæge katte

Det er ikke uden grund, at katten har overhalet hunden i popularitet som kæledyr, da den passer fantastisk ind i mange menneskers til tider lidt stressende hverdag.

De fleste katte er søde og kærlige, men også legesyge og helt deres egen herre – og de skal nok selv vælge, om de gider selskab eller ej.

En kat behøver ikke aktivering på samme måde som hunde gør, fordi katten er god til at underholde sig selv. Dog skal du tænke mere på aktivering af en indekat end en kat, som dagligt kan komme ud i naturen.

Katte er fantastiske dyr til børn og ofte sjovere for børnene end en kanin eller gnaver, som børn hurtigt glemmer i buret. Katte er rigtig gode til at lege med børnene, og de kan i fællesskab finde ud af grænserne for legen, da katte har mulighed for at sige fra, hvis små børn bliver for hårdhændede.

Nedenfor læser du mere om katte, og om hvilke overvejelser, du bør gøre dig, inden du anskaffer dig en kat.

Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os hos Hjørnegårdens Dyreklinik, hvis du har spørgsmål, eller hvis din kat behøver dyrlægebehandling.

Det gør du ved at ringe på telefon 88 775 775 i vores åbningstid eller alternativt ved at udfylde vores kontaktformular, og så vender vi tilbage til dig.

dyrlæge kat

Overvejelser inden du anskaffer dig en kat

Inden du anskaffer dig en kat, skal du selvfølgelig sætte dig godt ind i, hvad det kræver. Du skal også vide, at der er forskel på, om du anskaffer dig en indekat eller en udekat.

Indekatte vil ofte kræve mere aktivering i hverdagen samt en altid ren kattebakke med grus af god kvalitet for at undgå lugtgener og urenlighed. Husk også at tænke sikring af lejligheden, så du ikke risikerer, at katten falder ud af en et vindue eller hopper ud fra altanen – det er desværre er et hyppigt problem om sommeren, hvor vinduerne ofte er meget åbne.

Derudover bør du sterilisere og kastrere din kat for at undgå uønskede killinger, og også for at få en mere rolig og kærlig kat. En ikke-neutraliseret kat er meget drevet af sine drifter, og det er et stressende og barskt liv at leve som “baggårdskat”.

Husk også at katte er territoriale, og at “gale katte får revet skind”, hvilket ofte kræver et besøg hos dyrlægen.

Chipning af din kat

Udover neutralisering er mærkning i form af øremærke eller chip vigtigt, så katten kan hjælpes hjem til dig igen, hvis den kommer for langt væk.

Derudover trådte ny lovgivning i kraft i 2021, som betyder, at andre mennesker kan tage katten straks, hvis den ikke er mærket.

Læs mere om at få en chip i din kat her »

Sygdom og sygeforsikring af din kat

Der findes flere alvorlige virussygdomme som lever i bedste velgående i den danske kattepopulation, så vaccination er en god og meget fornuftig beslutning for alle katte. Det gælder også for indekatte, fordi du som ejer kan slæbe vira med hjem via tøj og lignende.

Sygeforsikring er også vigtigt at overveje, så du ikke på samme måde skal bekymre dig om økonomien, hvis din kat bliver syg og skal til dyrlæge, men i stedet kan fokusere på, at katten får den rette behandling.

Flere katte sammen

Katte er solitære dyr, som trives rigtigt godt som enlige. Derfor kan det ofte være problematisk at sammenføre 2 katte, medmindre at det sker helt fra killingestadiet.

Mange vælger – desværre fejlagtigt – at anskaffe sig en ekstra kat, hvis den anden er meget alene, men ofte bliver forholdet mellem de 2 katte aldrig til mere end tålt ophold imellem dem og i værste fald dét, der er værre.

Foder til katte

Katte er obligate rovdyr – det vil sige, at de har behov for meget store mængder protein i deres daglige kost. Det er vigtigt, at foderet er af en god kvalitet, med let fordøjelige proteiner, da uomsatte proteiner på sigt kan belaste kattens nyrer.

Mere viden fra dyrlæge om katte

Her på hjemmesiden finder du meget mere viden om katte og dyrlæge til kat. Læs for eksempel om katte og løbetid, øjensygdomme hos katte eller smertestillende til din kat.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på telefon 88 775 775 – så svarer vi på alle dine katte-relaterede spørgsmål.

Kontakt

AKTUELT

Se alle
Ferie med dyr
Som dyreejer er der hver dag mange ting, man skal tænke på, og det er ikke anderledes om sommeren, når ferien skal holdes. At holde...
Flåter
Bliver i daglig tale ofte kaldt for ”tæger”, hvilket dog ikke er en korrekt betegnelse, da en tæge ikke suger blod fra dyr eller mennesker....
Lopper
Lopper Både hunde og katte angribes af lopper. Lopper er ikke sæsonbetinget og kan derfor blive en plage lige såvel i vinterperioden som om sommeren....
Narkose – hund og kat
Mange operationer foregår under fuld narkose Ved fuld narkose skal dyret faste de sidste 12 timer optil operationen, men skal selvfølgelig stadig have adgang til...