Vaccination af hunde

Hvorfor skal hunde vaccineres?

Ligesom mennesker skal hunde vaccineres, så de kan danne antistoffer mod de mest almindelige sygdomme, som vi i dag ikke har tilstrækkelig effektiv behandling imod og som i værste fald kan have dødelig udgang. Antistofferne holder sygdommene i skak og sikrer en sund hund med et stærkt immunforsvar. Af den grund er det vigtigt at fuldføre det anbefalede vaccinationsprogram for din hund. Hos Hjørnegårdens Dyreklinik har vi stor erfaring med vaccination af hunde, og vi hjælper gerne med at lægge en plan, der kan sikre din bedste vens sundhed.

Hvornår skal hunde vaccineres?

Hundehvalpe fødes uden immunforsvar, og er i den første periode af deres liv afhængige af de antistoffer, de modtager gennem modermælken. Særligt modermælken de første dage er vigtig, da koncentrationen af antistoffer i mælken herefter falder. De antistoffer hvalpen modtager med mælken lever ca. 8 uger, og hvalpen skal derfor vaccineres første gang, når den er omkring 8 uger gammel. For fuld beskyttelse bør vaccinationen gentages allerede når hvalpen er hhv. 12 og 16 uger. Vaccinationens status bør vedligeholdes efter dyrlægens anbefalinger, men ejeren er selv ansvarlig for at følge anbefalingerne.

Hvilke vacciner skal hunden have?

Ved planlægningen tager dyrlægen hensyn til hundens alder, sundhedsstatus, levested og levevis. Vaccination af hunde varierer fra sted til sted og tager selvfølgelig også hensyn til særlige sygdomsudbrud. Typisk består en kernevaccination af vaccine mod hundesyge, parvovirus (diarre) og smitsom leverbetændelse. Ofte vælger man at supplere med vaccine mod leptospirose (rottesyge) og parainfluenza. Desuden kan man vaccinere mod rabies og flere andre sygdomme, hvis hunden skal rejse, passes eller lignende. Da vacciner jo består af en mikroskopisk del af den sygdom, der vaccineres mod, kan der opstå lette bivirkninger som fx træthed, særligt hos hvalpe, men dette er helt forventeligt og går oftest over af sig selv inden for en dag. Hvis ikke, bør du kontakte dyrlægen.

Her er der stor smittefare

Selvom din hund har modtaget de obligatoriske vaccinationer, kan der også være tilfælde, hvor det er nødvendigt med ekstra beskyttelse. Dette gælder f.eks. hvis du skal have din hund med på ferie i udlandet, den skal passes i hundepension eller skal starte til hundetræning.

Bestil tid til vaccination af din hund

Uanset vaccinationsprogram er et årligt sundhedstjek at anbefale, da mange lidelser herved kan tages i opløbet. Har du spørgsmål til vores vaccinationsprogram, eller er du i tvivl om, hvorvidt din hund har fået alle nødvendige vaccinationer, er du velkommen til at kontakte Hjørnegårdens Dyreklinik for en uforpligtende samtale. Vi foretager vaccinationer af hunde og andre kæledyr i vores dyrlægeklinik, på Amager.

Sidebar

KONTAKT OS FOR TIDSBESTILLING TIL TANDEFTERSYN

Hvis du har spørgsmål til tandrens på hunde eller ønsker at bestille tid til et tandeftersyn, er du velkommen til at kontakte Hjørnegårdens Dyreklinik.

Kontakt os 88 77 57 75

VIDEN OM

Valg af hund – find den rette hunderace

Min hund er blevet overfaldet

10 tips til at opdrage din hund

Hvalpetræning på Amager

Hundetræning

AKTUELT

Se alle
Lopper
Lopper Både hunde og katte angribes af lopper. Lopper er ikke sæsonbetinget og kan derfor blive en plage lige såvel i vinterperioden som om sommeren....
Præ-blodprøver i forbindelse med narkose
I Hjørnegårdens Dyreklinik betyder tryghed for både dit kæledyr og for dig rigtig meget. Det kommer til udtryk i rigtig mange situationer hver dag, og...
Narkose – hund og kat
Mange operationer foregår under fuld narkose Ved fuld narkose skal dyret faste de sidste 12 timer optil operationen, men skal selvfølgelig stadig have adgang til...
Sæt fokus på dit dyrs tænder
En sund mundhule er lige så vigtigt for vores kæledyr som det er for os, de er blot meget bedre til at skjule, hvis de...