Dyrlæge hunde – Hjørnegårdens Dyreklinik

Hunden er et fantastisk kæledyr, som egner sig både til den enlige og børnefamilien, uanset om du/I bor i lejlighed, i hus eller på en gård.

En hund vil dagligt belønne dig med dens ubetingede kærlighed og hengivenhed, og med den rette pleje og opdragelse vil du i mange år frem dagligt opleve en stor glæde ved jeres venskab.

Vi anbefaler dig, at du gør dig nogle overvejelser, inden du anskaffer dig en hund. Nedenfor har vi skrevet om nogle af dem, og du er også velkommen til at kontakte os og snakke om hvilken hund, der er perfekt til dig.

dyrlæge hund

Praktiske overvejelser inden du anskaffer dig en hund

For at få en rigtig god start på et langt og fantastisk venskab mellem menneske og dyr er der en række praktiske ting, du bør overveje, inden du anskaffer dig en hund.

Vigtigst af alt skal du gøre dig klart, at der med glæden ved at have en hund også følger et stort ansvar for dens trivsel og sundhed.

Du bør derfor starte med lidt selvransagning, så valget falder på lige netop den race, der passer til dig/jer. Vælg ikke din nye ven alene efter dens udseende. Størrelsen er ikke det vigtigste, medmindre du ofte skal have hunden med dig rundt.

Derimod bør du lægge vægt på racens temperament, pelspleje, samt dens særlige behov for motion og mental stimulering.

En del hunderacer er desuden genetisk disponeret for en given lidelse, så spørg eventuelt din dyrlæge til råds, inden du beslutter dig.

Læs mere her om hvilken hund skal jeg vælge?

dyrlæge til hund og hunderace

Vær klar til at investere i din hund

Når alt dette er afklaret skal du spørge dig selv, om du har tiden og økonomien til en hund.

En hund har behov for motion samt mental og social stimulering – behov som ikke kan opfyldes alene ved en tur i haven. Du skal derfor være forberedt på dagligt at skulle investere tid i din hund.

Hvalpetræning og hundetræning kan være en stor hjælp – særligt hvis du er ny hundeejer.

Dernæst skal du være forberedt på, at det koster lidt ekstra hver dag med en hund i familien. Den har krav på et fornuftigt hundefoder, regelmæssige sundhedstjek og vaccinationer samt forebyggende behandling mod parasitter som for eksempel lopper og flåter.

Selvom du passer godt på din hund, kan en tur til dyrlæge med hunden blive nødvendig. Hunden kan – trods vaccination – blive syg, komme til skade eller blot have behov for tandbehandling. Du bør derfor overveje, om ikke en sygeforsikring vil være en god ide.

Lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige hund til dine behov

Du er velkommen til at kontakte Hjørnegårdens Dyreklinik og snakke med en af vores dyrlæger om hvilken hunderace, der vil passe til dine behov og give dig glæde i mange år fremover.

Det gør du enten ved at ringe på telefon 88 775 755 eller ved at skrive til os via vores kontaktformular, og så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Kontakt

KONTAKT OS FOR TIDSBESTILLING TIL TANDEFTERSYN

Hvis du har spørgsmål til tandrens på hunde eller ønsker at bestille tid til et tandeftersyn, er du velkommen til at kontakte Hjørnegårdens Dyreklinik.

Kontakt os 88 77 57 75

VIDEN OM

Valg af hund – find den rette hunderace

Min hund er blevet overfaldet

10 tips til god hundeopdragelse

Hvalpetræning på Amager

Hundetræning

AKTUELT

Se alle
Pas på de giftige alger
Hver sommer/sensommer ses der blågrønalger i havene omkring Danmark og i de danske søer. Opblomstringen af de farlige alger i havvand forekommer især i juli...
Vær opmærksom på kornaks
Nyd sommeren I naturen, men vær opmærksom på kornaks M.M. Naturen er den skønneste legeplads for både dyr og mennesker - ikke mindst om sommeren....
Mave/tarmkanalens orm
Bændelorme og rundorme er hyppige parasitter hos både hund og kat. De voksne orm lever i hunden og kattens tarm. Disse indvoldsorm giver sjældent anledning...
Allergi hos kæledyr
Hvis dit kæledyr døjer med kløe, tilbagevendende øreproblemer, røde poter og måske dårlig mave, så er der en risiko for at dit dyr lider af...