Fredag d. 28. januar trådte en ny EU-forordning i kraft – Læs her!

Skrevet den 

Kære klienter

Fredag d. 28. januar trådte en ny EU-forordning i kraft, som kommer til at påvirke stort set al medicinordinering fremadrettet.

Forordningen tager afsæt i, at der ses øget antibiotikaresistens generelt i Europa og at der i nogle lande bliver brugt utroligt meget antibiotika i bl.a. produktionsdyr.

Desværre så rammer denne forordning ikke kun produktionsdyrene, men sætter også store restriktioner op for hvordan vi kan behandle vores familiedyr. Det kommer til at betyde at vi er nødt til at se jeres dyr oftere, da vi ikke må forlænge medicin ordinationen uden at have set jeres dyr, men også at der vil være nogle medicintyper, som vi ikke må bruge mere.

De største udfordringer kommer for kaninerne, der betragtes som produktionsdyr, da man i Frankrig ynder at spise kaniner. Vi har kæmpet imod dette i årevis, men vi kan ikke få lov til at udelukke kaninerne fra konsum, ligesom man har gjort med hestene. Dette vil desværre betyde et kæmpe slag tilbage for mulighederne for at behandle kaniner fremadrettet, da det er meget meget få lægemidler vi må bruge til dem.

Det kræver også at du som kaninejer har taget et medicinhåndteringskursus for at vi må give jer medicin med hjem. Vi er i øjeblikket ved at undersøge hvor sådanne kurser findes eller om vi evt. selv skal overveje at sætte et op.

Vi og resten af den danske dyrlægestand gør alt hvad vi kan for at råbe politikerne op både i Danmark, men også i EU, da vi mener at denne lovgivning kommer til at betyde væsentlige forringelser i dyrevelfærden for alle vores dyr og da vi synes at vi bliver straffet uforholdsmæssigt hårdt, for noget som vi faktisk allerede er rigtig gode til i Danmark. I Danmark har alle dyrlæger arbejdet målrettet igennem de sidste 15 år med at nedbringe vores antibiotikaforbrug og vi er faktisk nogle af de bedste i Europa. Derfor giver det ikke mening at vores gode arbejde nu skal ødelægges af rigide regler.

Vi kan desværre ikke ændre på reglerne på nuværende tidspunkt og vi er forpligtet til at følge dem, da straffen for overtrædelse er bøde eller fængselsstraf. Vi gør alt hvad der i vores magt for fortsat at kunne yde jer en god og professionel behandling og vi håber meget på jeres forståelse.