Præ-blodprøver i forbindelse med narkose

I Hjørnegårdens Dyreklinik betyder tryghed for både dit kæledyr og for dig rigtig meget.

Det kommer til udtryk i rigtig mange situationer hver dag, og det er også grunden til, at du vil opleve at blive spurgt, om du er interesseret i “præ-blod”, inden vi lægger din hund eller kat i narkose.

Præ-blod er den betegnelse, vi til daglig bruger om to tests udført på blod: En biokemisk test og en hæmatologisk test.

Biokemisk test

En biokemisk test fortæller os om dit dyrs organstatus, altså hvorvidt lever og nyrer er sunde og raske.

Det er nyttig viden, inden dit dyr skal i narkose, fordi leveren skal omdanne narkosemidlerne til ufarlige stoffer, og nyrer skal udskille alle de stoffer, som leveren ikke har kunnet omdanne.

Hæmatologisk test

En hæmatologisk test fortæller os om dit dyrs blodparametre.

For eksempel kan det være nyttigt for dyrlægen at vide, om dit kæledyr har for få blodplader, da det er blodpladerne, der stopper små blødninger – danner sår. Har dyret et lavere antal blodplader end normalt, betyder det selvsagt, at vi skal have ekstra fokus på blødning fra vævet under en operation.

Vi anbefaler dig en præ-blodprøve – også til dit sunde dyr

Dyrlægen vil altid foretage et generelt sundhedstjek af dit dyr inden narkose, men præ-blod giver dyrlægen bedre mulighed for at vurdere risici ved narkosen, råde omkring og tilrettelægge narkosen i forhold til indgrebets nødvendighed og art, så vi sammen yder vores bedste for dit dyrs sikkerhed.

Dog vil der altid være en lille risiko ved narkose uanset race, alder og sundhedsstatus.

Desuden anbefaler vi på Hjørnegårdens Dyreklinik varmt, at du får kørt præ-blod på dit sunde og raske dyr, for eksempel hvert andet år.

Det anbefaler vi, da ikke alle dyr har præcis de samme normalværdier, ligesom alle mennesker heller ikke har nøjagtig de samme normalværdier.

Rutinemæssig præ-blod er derfor også en metode til at give dyrlægen optimal mulighed for at følge netop dit kæledyrs sundhed og fange udviklingen af visse lidelser, inden de viser sig klinisk.

Husk det altid er lettere, at vi behandler enhver lidelse i opløbet. Derfor er du altid velkommen til at kontakte os og snakke med en af vores kompetente dyrlæger om en præ-blodprøve til dit dyr.

Gå til kontakt
Sidebar

AKTUELT

Se alle
Lopper
Lopper Både hunde og katte angribes af lopper. Lopper er ikke sæsonbetinget og kan derfor blive en plage lige såvel i vinterperioden som om sommeren....
Præ-blodprøver i forbindelse med narkose
I Hjørnegårdens Dyreklinik betyder tryghed for både dit kæledyr og for dig rigtig meget. Det kommer til udtryk i rigtig mange situationer hver dag, og...
Narkose – hund og kat
Mange operationer foregår under fuld narkose Ved fuld narkose skal dyret faste de sidste 12 timer optil operationen, men skal selvfølgelig stadig have adgang til...
Sæt fokus på dit dyrs tænder
En sund mundhule er lige så vigtigt for vores kæledyr som det er for os, de er blot meget bedre til at skjule, hvis de...