Min hund er blevet overfaldet

Hvad gør jeg?

Det er en forfærdelig oplevelse, når ens elskede hund bliver overfaldet af en anden hund.

Umiddelbart efter en sådan oplevelse er man selvfølgelig både bange, rystet, frustreret, vred og ikke mindst meget ked af det. Og med god grund!

Alligevel er det nødvendigt, at holde hovedet koldt et øjeblik.

Vi vil gerne give dig en lille lynguide til, hvordan du bør forholde dig.

  1. Allerførst skal du selvfølgelig tage dig af din hund. Sørg for din hund kommer på sikker afstand af den angribende hund.
  2. Dernæst skal du sørge for at få de relevante oplysninger, såsom navn, adresse, telefonnummer og forsikringsselskab, på den skadevoldende hunds ejer. Sørg evt for altid at have et stykke papir og en pen sammen med de obligatoriske hundeposer.
  3. Skriv desuden gerne en erklæring, der placerer ansvaret og få erklæringen underskrevet. Den er rar at have i forbindelse med erstatning fra forsikringen.
  4. Kontakt herefter dyrlægen, så din hund kan komme i behandling hurtigst muligt. Husk at selv et overfladisk bidsår kræver behandling for at undgå infektion.
  5. Tjek at dyrlægen har fået skrevet dit og hundens navn/id-nummer samt diagnose på regningen. Hvis ikke skal du bede om det.
  6. Dyrlægen skal have sin betaling umiddelbart efter endt behandling. I første omgang er det dig som ejer af hunden, der skal afholde udgiften til dyrlægen.
  7. Ved grove overfald skal det overvejes, om episoden bør meldes til politiet.

​Herefter er der to muligheder i forhånd til refusion af dine penge:

  • Din hund er sygeforsikret: regningen sendes herefter til det selskab, hvori din hund sygeforsikret. Du får så det beløb du er berettiget til refunderet. Restbeløbet, som sygeforsikringen ikke dækker, kan du herefter få dækket gennem modpartens ansvarsforsikring.
  • Din hund er ikke sygeforsikret: regningen, på det fulde beløb, sendes direkte til det selskab, hvorigennem modparten er ansvarsforsikret. Du får så det beløb du er berettiget til refunderet.

Kontakt Hjørnegårdens som din dyrlæge på Amager.

Kontakt

KONTAKT OS FOR TIDSBESTILLING TIL TANDEFTERSYN

Hvis du har spørgsmål til tandrens på hunde eller ønsker at bestille tid til et tandeftersyn, er du velkommen til at kontakte Hjørnegårdens Dyreklinik.

Kontakt os 88 77 57 75

VIDEN OM

Valg af hund – find den rette hunderace

Min hund er blevet overfaldet

10 tips til god hundeopdragelse

Hvalpetræning på Amager

Hundetræning

AKTUELT

Se alle
Pas på de giftige alger
Hver sommer/sensommer ses der blågrønalger i havene omkring Danmark og i de danske søer. Opblomstringen af de farlige alger i havvand forekommer især i juli...
Vær opmærksom på kornaks
Nyd sommeren I naturen, men vær opmærksom på kornaks M.M. Naturen er den skønneste legeplads for både dyr og mennesker - ikke mindst om sommeren....
Mave/tarmkanalens orm
Bændelorme og rundorme er hyppige parasitter hos både hund og kat. De voksne orm lever i hunden og kattens tarm. Disse indvoldsorm giver sjældent anledning...
Allergi hos kæledyr
Hvis dit kæledyr døjer med kløe, tilbagevendende øreproblemer, røde poter og måske dårlig mave, så er der en risiko for at dit dyr lider af...