10 tips til god hundeopdragelse

Det er på mange måder en både givende og udfordrende opgave at have en hund i hjemmet. Ikke alene må du som hundeejer sørge for dens ve og vel – det er også din opgave at give den rette hundeopdragelse.

God opdragelse af hund – hvad vil det sige? Hver dag møder vi på Hjørnegårdens Dyreklinik hundeejere, der enten kæmper for eller er lykkedes med en god hundeopdragelse, hvilket er til gavn for både hund og ejer. Men har du aldrig haft hund før, eller har du fået ny hund, er det ikke altid nemt at løse denne opgave. Hos Hjørnegårdens Dyreklinik ønsker vi at hjælpe både hund og ejer til et godt gensidigt forhold, og derfor giver vi dig her en række basale tips til at opdrage din hund.

Gode råd til dig med hund

  1. Ros din hund, når den udviser adfærd du gerne vil have.
  2. Træn hunden i korte tidsrum – læring skal være lystbetinget.
  3. Skab lydighed og et godt samarbejde gennem hundetræning.
  4. Lær din hund at være alene allerede fra den er hvalp.
  5. Sørg for at motionere og stimulere din hund.
  6. Ignorer din hund, hvis den udviser uønsket adfærd.
  7. Straf ikke din hund – det kan gå udover jeres tillidsforhold.
  8. Sørg for at socialisere din hund med andre hunde og mennesker.
  9. Præsenter din hund for forskellige miljøer – by, mark, skov.
  10. Vær konsekvent i din opdragelse.

Hundeopdragelse begynder tidligt

Du optimerer dine chancer for godt samarbejde og en velopdragen hund, ved at påbegynde træning allerede mens hunden endnu er hvalp. Når en hund er hvalp er den absolut mest modtagelig for indlæring og indtryk. Der er derfor ingen tid at spilde når du anskaffer dig en hundehvalp.

Hos Hjørnegårdens Dyreklinik tilbyder vi en hvalpelegestue, der kan have en positiv indvirkning på opdragelsen af din hund, da tidlig socialisering og træning sikrer hunden en god start på livet.

Har du yderligere spørgsmål til opdragelse eller træning af din hund, er du altid velkommen til at kontakte os – vi hjælper gerne alle typer af hunde og hundeejere!

Sidebar

KONTAKT OS FOR TIDSBESTILLING TIL TANDEFTERSYN

Hvis du har spørgsmål til tandrens på hunde eller ønsker at bestille tid til et tandeftersyn, er du velkommen til at kontakte Hjørnegårdens Dyreklinik.

Kontakt os 88 77 57 75

VIDEN OM

Valg af hund – find den rette hunderace

Min hund er blevet overfaldet

10 tips til god hundeopdragelse

Hvalpetræning på Amager

Hundetræning

AKTUELT

Se alle
Gigt hos dit kæledyr
Alle dyr kan desværre rammes af gigt. Gigt kommer af slid på knoglerne, og et forkert slid kan føre til, at gigt kommer allerede i...
Halthed hos hund og kat
Der kan være mange årsager til, at vores kæledyr halter på et eller flere ben. Nogle haltheder opstår ved, at de pådrager sig en skade,...
Vaccination af hunde og katte
Som hvalpe og killinger har hunde og katte intet immunforsvar. De første 2-3 måneder af deres liv beskyttes de i stedet mod sygdom via antistoffer...
Neutralisering
Neutralisering er en samlet betegnelse for kastration af handyret og sterilisation af hundyret. Der kan være flere årsager til at neutralisering af dyret er at...